משרד סלומון, ליפשיץ ושות' נמנה על משרדי עורכי הדין הגדולים והמובילים בישראל מאז היווסדו, בשנת 1923, וזה למעלה מתשעה עשורים של פעילות משפטית ענפה ומגוונת. המשרד מעניק ללקוחותיו ייעוץ וליווי משפטי מקיף בתחומי המשפט המסחרי, האזרחי והציבורי.
תפיסת העולם שלנו נשענת על צרכי הלקוח. אנו מבינים כי שינויים מתרחשים היום מהר ובתכיפות רבה יותר מאשר בעבר ומקפידים לשמר קשר יומיומי עם לקוחותינו, ולפעול תוך גמישות מחשבתית ומהירות תגובה.
אנו מבינים כי הגדרתה של הצלחה משתנה מאדם לאדם ומחברה לחברה. אנו מקפידים להתעדכן על הנעשה בלב הפעילות של החברות ואנשי העסקים אותם אנו מייצגים ולהכיר היטב את המטרות העסקיות על מנת לספק את השירות המשפטי הטוב ביותר מתוך הבנת הצרכים ובאופן התואם את האסטרטגיה של כל לקוח ולקוח.
קרא עוד..
אנו יודעים שעסקים נעשים בין אנשים. לכן, ההון האנושי הוא חוד החנית שלנו והוא מתבסס על עורכי דין אשר התמחו וצמחו במשרד ומסייעים לשמר את האופי המשפחתי הן ביחסנו ללקוחות והן בהתנהלות עורכי הדין. חדוות העשייה, המסירות, היצירתיות והמומחיות של עורכי הדין בסלומון ליפשיץ ושות' הם מסימני ההיכר הבולטים שלנו. השילוב הייחודי בין אופיו הצעיר והאנרגטי של הצוות המקצועי לבין ההקפדה על הדרכה ומנהיגות של עורכי הדין הוותיקים והשותפים, מהווה בעבור לקוחותינו את השילוב המנצח.
אנו מאמינים כי שם המשחק הוא מקצועיות ואמינות וזהו נר לרגלינו. הצוות המקצועי שלנו פועל תוך יסודיות, תשומת לב לכל פרט ופרט ומסירות בלתי מתפשרת ביחסו האישי ללקוחותיו. שותפי המשרד מקפידים על מעורבות עמוקה בכל תיק ותיק ושמים את הדגש על מתן שירות אמין, יסודי ומקיף. לא בכדי אנו אוחזים באמתחתנו הישגים משפטיים בולטים המהווים אבן דרך במשפט הישראלי וזוכים להוקרה רבת שנים בידיי מדריכי דירוג ישראליים כדוגמת Duns 100 , BDI ומדריכי דירוג בינלאומיים כדוגמת Legal 500 ו IFLR.
אנו גאים בקהל לקוחותינו. אלו הצועדים עימנו זה עשרות שנים כמו גם אלו שהצטרפו אלינו לאורך השנים וכבר הינם חלק ממשפחת סלומון ליפשיץ ושות'. בין לקוחותינו; חברות מסחריות ותעשייתיות מהבולטות במשק הישראלי, בנקים ומוסדות פיננסים, חברות אנרגיה, חברות נדל"ן, מפעלי תעשייה, חברות היי–טק וביוטכנולוגיה, חברות תחבורה, חברות בתחום התשתיות וכן חברות ציבוריות, תאגידים עירוניים ואגודות שיתופיות.
פעילותו המשפטית הענפה של משרד סלומון, ליפשיץ ושות' מקבלת ביטוי גם בקשרים שאנו מקיימים עם הקהילה הגלובלית בהיותנו הנציג הישראלי הבלעדי ברשת ABL (Alliance of Business Lawyers) המאגדת משרדי עורכי דין בעלי שם מן העולם כולו.
נולד בשנת 1905 (דור חמישי למייסדי היישוב החדש בארץ – בוני שכונות ירושלים ומייסדי פתח תקווה) וסיים את לימודי המשפטים (תואר ראשון ושני) בהצטיינות בלונדון, שם גם הוסמך בשנת 1928 כבריסטר ב- Gray’s Inn.
בשנת 1930 ייסד יעקב את משרדו העצמאי הראשון בחיפה ומאוחר יותר שימש כשותף בשותפות ש. הורוביץ ושות’, ממנה פרש יחד עם עו”ד נפתלי ליפשיץ והשניים הקימו יחד את השותפות יעקב סלומון, ליפשיץ ושות’.
יעקב סלומון ליווה מקרוב במהלך שנות עבודתו ופעילותו חלק גדול מההתרחשויות המדיניות שאירעו בארץ בשנים טרם קום המדינה ולמן הקמתה, והיה מעורב כפרקליט בפרשיות מסעירות רבות, בין היתר, בימי “השבת השחורה” ביגור, משפט הריגול של סילבסטר הבריטי שעבד בחברת החשמל בירושלים, משפטו של איסר בארי בעקבות הוצאתו להורג של מאיר טוביאנסקי, ייצוגו של בנימין ג’יבלי (הקצין הבכיר) במסגרת “הפרשה”/“עסק הביש”, משפט הריגול של המדען קורט סיטה, פרשת “ספינות שרבורג” ועוד ועוד.
בפעילותו הציבורית שימש יעקב סלומון בחבר הנאמנים ומועצת המנהלים של בית הספר הריאלי העברי בחיפה, יו”ר הוועד המפקח של הפנימיה הצבאית שעל יד ביה”ס הריאלי, היה ממייסדי החבל הימי לישראל (החי”ל) ולאחריו בית הספר לקציני ים, וכן נמנה על מייסדיו של המוזיאון הלאומי הימי בחיפה.
יעקב סלומון העמיד דורות של עורכי דין ושופטים בישראל מן המעלה הראשונה, ונחשב בעיני רבים לאחד מגדולי עורכי הדין שהופיעו באולמות המשפט בארץ.
יעקב סלומון נפטר בשנת 1980.
נולד בלבוב בשנת 1908 לאביו ר' אליעזר מאיר (רא"מ) ליפשיץ, סופר ידוע, חבר בוועד הלשון העברית ומנהלו הראשון של בית המדרש למורים מזרחי בירושלים.
במהלך שנת 1926 התקבל כתלמיד בפקולטה למשפטים בקולג' UCL באוניברסיטת לונדון ואת לימודיו שם סיים בשנת 1930 והוסמך כבריסטר במהלך 1931.
בשנת 1935 שב לארץ והוסמך בשנת 1938 כעורך דין בלשכת עוה"ד בירושלים. ב- 1.1.40 צורף כשותף לשותפות ש. הורוביץ ושות' ולימים פרש ממנה יחד עם יעקב סלומון, והשניים הקימו את השותפות יעקב סלומון, ליפשיץ ושות'.
לצד עיסוקו האינטנסיבי במקצוע והיותו מגדולי עורכי הדין המופיעים והמשפטנים המבריקים במדינת ישראל, מונה נפתלי ליפשיץ ע"י דוד בן גוריון להיות המפקח הראשון על נכסי נפקדים בחיפה ובסביבותיה.
נפתלי ליפשיץ אף ייסד את בית הספר היסודי "כרמל" שבחיפה שהינו בית ספר ממלכתי דתי גדול ומשגשג כיום בעיר, כמו גם את בית הספר התיכון הדתי לבנות בחיפה.
במהלך שנות פעילותו שימש נפתלי ליפשיץ אף חבר הקורטוריון של הטכניון בחיפה וחבר הוועד המנהל בטכניון, חבר הוועד המנהל של בית החולים שערי צדק בירושלים, חבר הוועד המנהל של אוניברסיטת בר אילן ולאחר מכן אף חבר בוועד הנאמנים ובוועדת המייסדים של אוניברסיטה זו.
כאיש רוח וכאיש ספר היה נפתלי ליפשיץ מעורב בעריכת וכתיבת ספרי זיכרון, בין היתר, לנשיא בית המשפט העליון בדימוס יואל זוסמן, לנשיא בית המשפט העליון בדימוס יצחק כהן ולכבודו של נשיא נוסף של בית המשפט העליון "גבורות לשמעון אגרנט". נפתלי ליפשיץ היה אספן ספרים ידוע ובעליה של אחת הספריות הפרטיות הנרחבות והמוערכות בארץ.
בנו של נפתלי ליפשיץ, עו"ד משה ליפשיץ המשיך את דרכו במשרד ושימש שותף בו במשך שנים רבות עד לפרישתו.
נפתלי ליפשיץ נפטר בשנת 1997.
הירשמו לניוזלטר והישארו מעודכנים
קבלו עדכונים שוטפים מאת סלומון ליפשיץ